
Ingredienser:
200 g mandel
7-8 dl florsocker
25 g smör, rumstempererat
0,5 dl vatten
Grön och röd karamellfärg7-8 dl florsocker
25 g smör, rumstempererat
0,5 dl vatten
Ca 300 g choklad
Strössel
Gör så här:
Skålla mandeln (koka tills skalet börjar släppa, häll av vattnet, tryck ur mandeln ur skalet)
Låt mandeln torka på hushållspapper tills den är helt torr, ungefär 12 timmar i rumstemperatur
Mal mandeln i kvarn eller matberedare
Blanda ihop mandelmjölet, florsocker och smör i matberedare
Tillsätt försiktigt vatten
Arbeta degen till rätt konsistens
Degen skall bli fast och inte kladda, tillsätt extra mandelmjöl eller florsocker för att få fastare eller vatten för att få den mjukare. Jag tyckte det var enklare att arbeta ihop degen till rätt konsistens för hand.
Dela degen i två delar, färga den ena grön och den andra röd/rosa
Lägg i skålar täckta med plastfolie och låt stå i kylskåp några timmar
Ta fram degen och forma till bollar eller kavla ut och stansa figurer med små pepparkaksformar
Smält choklad över vattenbad
Doppa bollarna i chokladen (helt eller delvis) eller spritsa choklad över figurerna
Strö över strössel
Låt stelna på bakplåtspapper i kylskåp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar